:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

VírusRadar - Új magyar koronavírus kontakt követő telefonos app

A VírusRadar mobilalkalmazás segítheti a koronavírus járvány elleni védekezést. Az applikáció kizárólag a telefonokba épített Bluetooth rádiók egyedileg kisugárzott azonosítóját jegyzi meg abban az esetben, ha a másik okostelefon kellően hosszú ideig, legalább 20 percig kétméteres távolságon belülre került.

Újabb mobilalkalmazás segítheti a koronavírus járvány elleni védekezést. A házikarantént ellenőrző applikáció mellett már le lehet tölteni a VírusRadart. Ha valakiről kiderül, hogy koronavírusos és letöltötte az applikációt, akkor az alkalmazás segítségével vissza lehet keresni, hogy az előző két hétben kikhez volt közel, legalább kétméteres távolságon belül, húsz percen át. Több országban is próbálkoznak hasonló megoldásokkal megfékezni a vírust. Azonban ahhoz, hogy hatásosan működjön a rendszer, minél több ember telefonján kell rajta lennie az applikációnak.
Az alkalmazás beüzemelése egyszerű, mindössze arra van szükség, hogy telepítés után az illető megadja telefonszámát.

 vr3.jpg

 

Ezután a rendszer üzemeltetői visszaküldenek a megadott számra egy négyjegyű pin kódot, ami megadásával már teljes is a regisztráció. Az alkalmazás működése sem bonyolult, semmilyen extra felszerelést nem igényel, csupán folyamatos aktív bluetooth kapcsolatot.

vr4.jpg

Telepítés után az applikáció a háttérben fut, és kizárólag a telefonokba épített bluetooth adók egyedileg kisugárzott azonosítóját jegyzi meg abban az esetben, ha a másik okostelefon kellően hosszú ideig, legalább 20 percig kétméteres távolságon belülre került. A VírusRadar az azonosítókat két hétig tárolja. Ha ez idő alatt bármelyik, a alkalmazást használó kontakt az applikáción keresztül jelzi, hogy koronavírussal diagnosztizálták, a kontaktkutatók mindenkit értesítenek, aki kapcsolatba kerülhetett a fertőzött személlyel.

vr5.jpg

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése