:: 
Nyitólap

Uszoda és a sportpálya idei fejlesztése

A kistarcsai VMSK Kft. üzemeltetésében lévő Városi Uszoda, a Városi Sportközpont és a Pecsenyiczki Mihály Sportcentrum a helyi és környékbeli iskola diákjainak, egyesületeknek, baráti társaságoknak, illetve a lakosság számára biztosítja a mindennapos sportolási, kikapcsolódási lehetőséget. Ahhoz, hogy a megfelelő körülmények hosszútávon is adottak legyenek, folyamatos karbantartási, állagmegóvási feladatokat kell ellátni ezekben az intézményekben, valamint minden évben olyan fejlesztési célokat kell kijelölni, amely által még kulturáltabb környezetben kapcsolódhatnak ki a sportolni, mozogni vágyók.

Az idei évben is sikerült a Kft.-nek olyan fejlesztéseket megvalósítania, amik a sportlétesítmények működése szempontjából kiemelten fontosak. 

A nyáron a Kistarcsai VMSK Kft. költségvetéséből megvalósult az Uszoda már elavult csővezeték hálózatának a cseréje: új fűtési osztó-gyűjtő kiépítése, a medencevíz csőhálózat cseréje, új szabályozó szelep, keringető szivattyúk beépítése, valamint a medencetér padlóösszefolyók gyűjtőcsöveinek kiépítése.

Az irodahelységben lévő - szociális blokkokat és a medencetér világítását vezérlő régi elektromos elosztó helyett - új kapcsolószekrény is beépítésre került. A kültéri ”USZODA” felirat az elavult neoncsöves megoldás helyett új led-es megvilágítást kapott.

Ezen felül a lakossági igényeket figyelembe véve beépítésre került egy új bankkártya terminál, mely lehetővé teszi az uszodában a bankkártyás fizetést.

A Városi Sportközpontban szintén saját forrásból sikerült megvalósítani az előtér oldalfalának burkolását, amely takarítási és karbantartási szempontból is fontos fejlesztés volt, illetve a zuhanyzók burkolata is kijavításra került. Ezen felül a Kft. minden évben tisztasági festést is végez az épület helyiségeiben.

A cég üzemeltetésében lévő Pecsenyiczki Mihály Sportcentrumban a Kistarcsai Városi Sport Club (KVSC) által elnyert TAO-s támogatásból, illetve önkormányzati önrészből az alábbi rekonstrukciós munkálatok történtek: 380 m hosszan új kerítés, valamint a szükséges részeken labdafogó hálók kerültek kiépítésre. Mindkét pálya felújítása megtörtént, az épületben pedig folyamatos az elavult lámpatestek cseréje energiatakarékos LED-es világítótestekre. Az öltözői zuhanyzók teljes újjáépítése állami támogatásból valósult meg.

A sportlétesítmények folyamatos fejlesztése Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének alapvető törekvése. A Kft. célja ezen törekvés megvalósításán túl a mozgás, a sport és az egészséges életmódra nevelés népszerűsítése. Tekintsék meg az egyesületek, klubok által kínált lehetőségeket és válogassanak a különféle mozgásformák közül!

 

Kistarcsai VMSK Kft.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése