:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Tolvajt fogtak Kistarcsán

Nem megy "szabadiba"

Az eltökélt tolvaj és a határozott biztonsági őr párharcából utóbbi került ki győztesen. Nem úszta meg sérülések nélkül, míg a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a tettest, végül bilincsben állították elő a körömmel is ellenálló nőt.

Egy kistarcsai üzletből 2021. október 25-én délután érkező segélyhívásra reagálva érkeztek a járőrök a helyszínre. Nem sokkal korábban a bolt biztonsági őre felfigyelt egy 31 éves nőre, aki egymás után dugdosta a polcokról leemelt termékeket a táskájába. Fizetés nélkül akart távozni, amikor a vagyonőr útját állta. A nő rezzenéstelen arccal, lépteit szaporázva ment tovább, az őr azonban nem tágított. Megragadta a nő táskáját, mire éles fájdalom hasított belé, először egy ütést érzett, majd a rózsaszínre lakkozott műkörmök véres sebeket ejtettek fején. A csapdába esett tolvaj karját és lábát lóbálva próbálta erőszakkal lefejteni magáról a biztonsági őrt, de a 65 éves férfi nem eresztette, földre vitte, és a járőrök megérkezéséig ott is tartotta.

A biztonsági őr könnyű sérüléseket szenvedett, a 31 éves P. Viktória rendőri kísérettel az előállító helyiségben végezte, táskájának több mint 20 ezer forintot érő, bűnös úton szerzett tartalma visszakerül a boltba. Adatainak ellenőrzésekor kiderült, több büntetőeljárás is folyik ellene üzletszerűen elkövetett lopások gyanújával.

Az állítása szerint munkával és állandó lakhatással nem rendelkező P. Viktória nem tett vallomást kihallgatásán. A bizonyítékok azonban kellően alátámasztják a gyanút. Annak érdekében, hogy a zsákmányolt napszemüveget, szeletelt szalámikat, csokoládét, energia italt, szépségápolási terméket, törlőkendőt és babakrémet megtartsa erőszakot alkalmazott, ezért a bűncselekmény minősítése súlyosabb korábbi lopásainál.

Az őrizetbe vett P. Viktória ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/nem-megy-szabadiba

 

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése