:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

Tilos szilveszterkor petárdázni, tüzijátékozni

Talán nyugodt évkezdetük lesz az állatoknak...

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását.
Petárdát máskor sem lehet árusítani, de ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni. Az erről szóló kormányrendelet szerda este jelent meg a Magyar Közlöny 280. számában

A polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló rendelet előírásait 2021. január 2. napjáig azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy pirotechnikai termékekre:

  • hatósági engedély nem adható ki, valamint a rendelet hatálybalépését megelőzően kiadott engedély nem használható fel,
  • az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel,
  • a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetők.

Aki szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi, akár 150 ezer forinttal is büntethető.

Tetejére