:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

Riasztott a legnagyobb hazai bank - különösen veszélyes csalástípus terjed

Az elmúlt napokban az OTP Bank ügyfélszolgálatára számos bejelentés érkezett, miszerint ismeretlenek telefonon új módszerrel próbálják megszerezni az ügyfelek megtakarításait, az ügyben az OTP Bank feljelentést tett - olvasható a bank közleményében.

Telefonon magukat a bank vezető tisztségviselőjének, Bucsek Gábor Csaba ügyvezető igazgatónak kiadó személyek azzal a megalapozatlan indokkal hívják fel az embereket, hogy számlájukat feltörték, vagy arról nagy összegű vásárlást kezdeményeztek. A sokszor hosszúra nyúló beszélgetések során azt kérik, hogy a probléma megoldása érdekében az ügyfelek telepítsenek egy programot az online bankolásra használt készülékükre.

Ez az alkalmazás legtöbbször az AnyDesk. Az elkövetők még arra is figyelnek, hogy a telefonkészülékek a bank ügyfélszolgálatának telefonszámához hasonló számot jelezzenek ki, ennek ellenére minden bank ügyfele érintett lehet, ugyanis az elkövetők nem tudják, hogy ki melyik banknál vezeti a számláját.

Kérjük azokat, akik ilyen hívást kapnak, hogy a telefonáló kérése ellenére se telepítsenek alkalmazásokat készülékükre, mert segítségükkel az elkövetők jogosulatlan tranzakciókat hajthatnak végre
- fogalmazott közleményében a bank, majd hozzátették az OTP Bank ismét hangsúlyozza, hogy a bank soha nem kér telefonon az ügyfelektől bankkártya adatokat, illetve az online bankoláshoz szükséges azonosító adatokat sem. Ha ilyen hívást kap valaki, azonnal szakítsa meg a beszélgetést és hívja fel bankja ügyfélszolgálatát, hogy rákérdezzen a vitatott tranzakcióra.

Az OTP Bank hivatalos közleménye az adathalászatról: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Adathalaszat 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése