:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Pest megye lesz a legnagyobb nyertese a friss brüsszeli döntésnek

Az Európai Bizottság a minap jóváhagyta Magyarország új, 2022-2027 időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, ami alapján 2022. januártól nem lesznek többé hátrányban a Pest megyei cégek, sőt, ők lesznek a legnagyobb nyertesei a pályázati rendszernek.

Az Európai Bizottság 2021. április 19-én fogadta el a 2022–2027-es időszakra szóló regionális támogatási iránymutatások felülvizsgálatát és ennek alapján szeptember 16-án az első tagállamok között fogadta el Magyarország regionális támogatási térképét is. A regionális támogatás célja az egyes régiók gazdasági leszakadásának megakadályozása, felzárkóztatásuk elősegítése. A térkép meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat és azok támogatási mértékét.
Míg a vállalkozások számára szóló egyik legfontosabb program, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) pályázataiból teljesen kizárták a Pest megyében működő cégeket, addig a folytatásának tekinthető, 2021-2027-es ciklusban elérhető Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP PLUSZ) már eltörölték ezt a korlátot.

2022. JANUÁR 1-TŐL BÁTRAN PÁLYÁZHAT BÁRMELY PEST MEGYÉBEN MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁS. A PROJEKT TELJES ELSZÁMOLHATÓ BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGEINEK AKÁR 70 SZÁZALÉKÁT IS ÁLLHATJA AZ UNIÓ. A nagy nyertes egyértelműen Pest megye, aminek természetesen a támogatási térkép szerint Budapest nem része. Több település, akik eddig kizártak voltak a támogatási rendszerből hamarosan akár 70 százalékos támogatásra lesznek jogosultak.

Forrás: Pest Megye

További információk: http://www.pestmegye.hu/38-fooldali-slider/4392-pest-megye-mar-onalloan-palyazhat-az-eu-tamogatasokra 

Tetejére