:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Már benyújthatók a Pest megyei panziófejlesztési pályázatok

Benyújthatják a Pest megyei vállalkozások a támogatási kérelmeket az új panziók létesítését támogató pályázati felhívásra. E célzott pénzügyi támogatási program keretében, 1,8 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti vissza nem térítendő összeg igényelhető.

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon, a koronavírus-járvány azonban ezt az ágazatot sújtotta talán leginkább, így most a turizmus egy korábban még nem látott próbatétellel áll szemben. A kormány számára kiemelten fontos az ágazat támogatása és fejlesztési lehetőségek biztosítása az újraindulás során. 
A gazdaságvédelmi intézkedések keretében a Pest megye területén működő vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most a program keretében elnyert támogatást az új panziók létesítésének építkezési költségein túl az új panzió működtetéséhez szükséges eszközök beszerzésére, szoftver- és/vagy hardvervásárlásra, valamint bizonyos telekhatáron kívüli infrastrukturális fejlesztésekre is használhatják.

A pályázat célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új panziók kialakítása, az érintett desztinációkban a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a fenntarthatóság növelése, valamint a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentése.

PEST MEGYE AZ UNIÓS ELŐÍRÁSOK MIATT A HASONLÓ FEJLETTSÉGŰ MEGYÉKHEZ KÉPEST KEVESEBB UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSHOZ JUT HOZZÁ, EZÉRT A KORMÁNY 2021-IG ÖSSZESEN 80 MILLIÁRD FORINT TÁMOGATÁST NYÚJT HAZAI FORRÁSBÓL A TÉRSÉG FEJLESZTÉSEIRE.

Az "Új panziók létesítése Pest megye területén" című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket szeptember 15-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Tetejére