:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

Madártetemek - Segítse a felderítést!

A gödöllői rendőrök várják azok jelentkezését, akik bármilyen információval segíteni tudják a tettes azonosítását!

A Gödöllői Rendőrkapitányság 13040/1840/2021. bűnügyi számon nyomozást folytat egyelőre ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt.

A Tura és Hatvan közötti mezőgazdasági területen 2021. augusztus 9-én hét, 2021. augusztus 13-án további 40 elhullott madár tetemére bukkantak. A helyszíni szemléken a réti héják, egerészölyvek közelében húsdarabokat rögzítettek a bűnügyi technikusok.

Az eredetben rögzített húsdarabokat szakértői vizsgálatra továbbították, azokat a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológus szakértője vizsgálja. Egyelőre előzetes szakvélemény sem áll rendelkezésre arról, hogy a lefoglalt húsdarabok tartalmaznak-e mérgező anyagot, ha igen, mit és mennyit, milyen összetételűt, jellegű, illetve hatásmechanizmusút.

Az érintett területek ellenőrzésére a rendőrök a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival közös járőrszolgálatot szerveztek, miközben folyamatosan zajlik a tanúkutatás, az adatgyűjtés, az összegyűjtött adatok, információk értékelése és elemzése.

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése