:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Macskaivartalanítási akció 2024.

FELHÍVÁS

Kistarcsa Város Önkormányzata az állatok védelmével és a felelős állattartással kapcsolatos 2024. évi programja keretében macskaivartalanítási akciót hirdet.

Tájékoztatjuk a Kistarcsán életvitelszerűen élő macskatartókat, hogy lehetőségük van macskájukat ivartalanítani a költségek 50%-os önkormányzati átvállalása mellett. A macskák ivartalanítása állatorvos bevonásával történik.

Az akcióra kistarcsai lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok jelentkezhetnek lakcímkártya bemutatásával.

A támogatható igények teljesítése a beérkezés sorrendjében, folyamatosan történik, a rendelkezésre álló keret kimerüléséig. A jogosultságról a Kistarcsai Polgármesteri Hivatal támogathatósági igazolást állít ki. A támogathatósági igazolás birtokában kérhető időpont a kijelölt állatorvostól az ivartalanítási műtét elvégzéséhez. A műtéteket a Drei-Vet Kft. által üzemeltetett Kistarcsai Kisállat rendelő (2143 Kistarcsa, Malom utca 2.) állatorvosai végzik el, nőstény macska esetében bruttó 26.000,- Ft (vemhességi felár bruttó 7.000,- Ft), míg kandur macska esetében bruttó 15.500,- Ft díjazás ellenében. A műtéti díj 50%-át Kistarcsa Város Önkormányzata viseli a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig (az árak tartalmazzák az altatási díjat, a 2 héttel későbbi varratszedés árát, de nem tartalmazzák az esetlegesen szükséges gyógyszerköltségeket).

Jelentkezni folyamatosan, postai úton, illetve a Kistarcsai Polgármesteri Hivatalban lehet a Jelentkezési lap kitöltésével és kistarcsai lakcím igazolásával. A jelentkezési lap és a kapcsolódó adatkezelési tájékoztató a www.kistarcsa.hu honlapon elérhető.

A támogathatósági igazolás birtokában időpontfoglalásra hétköznapokon 17-21 óra között van lehetőség a 06-28-506-265-ös telefonszámon.

Amennyiben az orvosi beavatkozás során az állatnál bármiféle komplikáció lép fel, Kistarcsa Város Önkormányzatát felelősség nem terheli.

 

Juhász István

polgármester

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése