:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Környékünkön ismét megjelentek a „besurranásos tolvajok”

Ezen bűncselekmények megelőzése, felderítése, az elkövetők elfogása érdekében ezúton is kérjük a lakosság segítségét.

Kérjük, hogy a besurranásos lopások megelőzése érdekében az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat fogadják meg:

 

- A besurranásos lopásokat jellemzően családi házaknál és földszinti lakásoknál követik el, ezért célszerű rácsot felszerelni a földszinti ablakokra, a bejárati ajtót pedig be kell zárni, még akkor is, ha otthon tartózkodik! Egy szúnyogháló, bukóra hagyott ablak, ajtó nem nyújt védettséget az illetéktelen „látogató” ellen! Szellőztetés idejére se hagyjuk el a helyiséget, hanem kellő óvatossággal, körültekintéssel végezzük ezt! A kapu, a bejárati ajtó zárjában soha ne hagyják benne a kulcsot!

 

- A ház ablakait, ajtaját, melléképületeit mindig zárja, még akkor is, ha rövid időre megy el otthonról! Otthonának kulcsait ne rejtse el a lakás közelében, az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!

 

- Bejárati ajtajára szereltessen megfelelő biztonsági zárakat!

 

- Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon széles látókörű optikai kitekintőt!

- Ajtaját ne tárja ki idegennek! Gondolja át indokolt-e az idegen jövetele, miért kér iratot, értéket, pénzt öntől! Kérjen igazolványt, ellenőrizze a személy valódi kilétét, és eközben ne engedje be a lakásba!

 

- Ne tartson otthon nagyobb összeget, tegye inkább bankba!

 

- Az értékekeit ne hagyja elől, zárja el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba!

- Legyen jó viszonyban szomszédjaival, környezetével, kölcsönösen figyeljék egymás ingatlanját, az utcában járó idegeneket!

 

- Legújabb módszer szerint a műanyag ajtókat kiégetik, és az ajtóban lévő kulccsal jutnak be a lakásba, illetve a bejárat közelében található értékeket tulajdonítják el! Kérjük, hogy ne hagyjanak kulcsot a zárban, a bejárat közelében se hagyjanak értékeket (táskákat, gépjármű indítókulcsokat, telefonokat stb.)!

 

Igaz a mondás, hogy alkalom szüli a tolvajt, de az alkalmat ne Önök teremtsék meg! Nagyobb körültekintéssel, kis odafigyeléssel óvjuk magunkat az áldozattá válás bosszúságától! Bűncselekmény észlelése után soron kívül értesíteni kell a rendőrséget a 107, 112 segélykérő telefonszámon!

 

Kistarcsai Polgárőr Egyesület

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése