:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

IX.Kistarcsai Kakasfőző Fesztivál

Már hagyománnyá vált Kistarcsán, hogy augusztus 20-án a Kakasfőző Fesztivál zárja a nyarat a településen, mely a térség egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye.

A kenyérszenteléssel egybekötött ökumenikus istentiszteletet követően az Ifjúság téren 13 órakor kezdődött a nagyszabású program.

A főző csapatok a Városi Uszoda előtti téren gyülekeztek, az ünnepélyes megnyitót is itt tartották. A szemerkélő esőben Dénes Tamás moderátor felkérte Juhász István polgármestert és Vécsey László országgyűlési képviselőt, hogy nyissák meg a rendezvényt, majd pálinkával kívántak sok si­kert a verseny résztvevőinek. A versenykiírás szerint a kakasokból tetszőleges ételt lehetett készíteni, amit a csapatok 600 forintos kóstolójegy ellenében kínálhattak a helyszínen.

A rossz időjárás miatt egy csapat visszalépett, így kilenc csapat gyújtott tüzet a bográcsok alá. Az indulók között ott volt a Kistarcsai Párducok, a Fidesz helyi szervezete, a Pest megyei Roma Önkormányzat, a Villámtánc Kul­turális Művészeti Sport és Tánc Egyesület, a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, Torja, testvértelepülésünk csapata, a Békési Kolbász és Kakas Királyok, a KVSC női focicsapata, a KUBIK 2145. A csapatok nagy része egy-egy szak­ember irányításával készítette el az ételt. A pártatlan zsűri bajban is volt, mert bizony sok esetben csak egy-két pont különbség alakult ki a versenyző csapatok között. A háromtagú zsűri elnöke Herbst Norbert kétszeres grillbajnok volt, a zsűribe meghívták Mészáros László mesterszakácsot, a Kisgöm­böc Étterem tulajdonosát, és Uvacsek Csaba helyi önkormányzati képviselőt.

A csapatoknak fél ötig kellett elkészíteniük az ételeket. A zsűri este hatkor hirdetett eredményt. A fődíjat Torja csapata érdemelte ki. A testvértelepülés két féle ételt készített, egy paprikás kakaspörköltet, illetve egy gombás-vadas kakas ragut, hagyományos puliszkával, erdélyi savanyított gombával. Második helyen a Kistarcsai Párducok végeztek, a harmadik díjat a KVSC Női focicsapata érdemelte ki. Idén különdíjat is kiadott a zsűri, amit az összetett bronzérem után a KVSC Női focicsapata kapott, akik egy hagyományos kakaspörköltet készítettek túróscsuszával.

az_abszolut_gyoztes_torjai_csapat.JPG    a_kistarcsai_fidesz_csapata.JPG

Szinte mindegyik résztvevő kapott valamilyen elismerést, ugyan­is három kategóriában díjazták a csapatokat. (táblázat)

Szívélyes vendéglátás kategória:

  1. KVSC Női focicsapat
  2. Villámtánc SE
  3. KUBIK 2145

Hagyomány és hungarikum kategória:

  1. Kistarcsai Fidesz
  2. Pest megyei Roma Önkormányzat
  3. Békési Kolbász és Kakas Király

Ötlet és kreativitás kategória:

  1. Kistarcsai Párducok
  2. Torja
  3. Demokratikus Koalíció

masodik_helyen_vegeztek_a_kistarcsai_parducok.JPG

Az eredményhirdetés végén Juhász István pol­gármester külön ajándékkal és oklevéllel köszön­te meg a zsűri munkáját.

A főzőversennyel párhuzamosan kézműves kirakódóvásár, baba játszóház, Hungarikum Játszóház, Attila Nyilai Egyesület programjai, az iskola előtti téren vidámpark és ugrálóvár várta a kicsiket. A Hungarikum Játszóházat a rossz idő miatt a Városi Sportközpontba rakták át a szervezők.

A színpadon délután egy órától este 11 óráig változatos műsorral készültek a szervezők. Az első két órában a gyerekeknek kedveskedtek. A Cimbora Színház: A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesejátékkal kápráztatták el a kicsiket. Az előadás közben a Buboréktündér, vagyis Previtzer Tünde minden méretű buborékot fújt, amit a gyerekek is kipróbálhattak. Három órától Márton Fruzsina és Szabó Gyula Győző operett slágereket énekelt. Minden műfaj­nak megvan a közönsége, talán ezzel is magya­rázható, hogy ekkor már egyre többen voltak az Ifjúság téren. Fél négykor a Pannónia Néptáncegyüttes bemutatója előtt az erdélyi testvértelepülés, Torja gyermek csoportja elénekelhette a délelőtti istentiszteleten is bemutatott székely dalcsokrot. Azt már megszokhattuk, hogy a pannóniások – színvonalas produkcióikkal – vonzzák a közönséget. Most egy szólótáncot, a Barkóca csoportot és egy szóló éneket láthatott a közönség. Jelenik Eszter és Szengyel István tanítványait vastapssal jutalmazták.

dsc_0247.JPG

Délután fél öttől Thomx és Dj Dominique már nagy tömeg előtt keverte a magyar és külföldi slágereket. Ebben a műsorrészben fellépő sztárokat – Coryt, az egykori Happy Gang együttes énekesét, Gáspár Lacit, Opitz Barbit már igazi kistarcsai koncert hangulat fogadta. De ebben a részben adott koncertet a Bon-Bon és a Fool Moon acapella együttes is. Az esti műsort Dévényi Tibor, „Tibi bácsi” retro diszkója zárta. A tűzijáték az idei évben sajnos elmaradt. Gratulálunk a Kistarcsai VMSK Kft.-nek a szervezésért.

a_legnagyobb_tomeget_gaspar_laci_koncertje_vonzotta_801_n.jpg

dsc_03320.jpg

A fesztivál támogatói voltak: Kistarcsai KÖFE Kft., JUKA Bt., RAVAK Hungary Kft., LAVET Kft., Miraber Bt., Nova Bau Hungary Kft., Kistarcsai Ingatlan Központ, Szilas FOOD Kft., Ferenczi Épületgépészeti Kft., Bethlen Gábor Alap és Kistarcsa Város Önkormányzata.

logok.jpg

Polgár

 

A cikk a Kistarcsai Híradó 2022. 8-9. számában is megjelent.

https://kistarcsa.hu/cikk/kistarcsai_hirado_-_2022._evfolyam

 

 

 

 

 

 

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése