:: 
Nyitólap

Oktalan ígérgetés nem jellemző ránk

Interjú Zsiák Péter alpolgármesterrel

Zsiák Péter a 2006-os önkormányzati választáson FIDESZ színekben került a testületbe. A 2008-as időközi választáson az 1. számú választókerületben győzött. Azóta megszakítás nélkül a képviselő-testület tagja. 2010-től két cikluson át tanácsnokként tevékenykedett. A mostani választáson meggyőző fölénnyel győzött az 1. számú választókerületben, az alakuló ülésen társadalmi alpolgármesternek választotta meg a képviselő-testület.

Gratulálunk az alpolgármesteri kinevezéshez! Tanácsnokként kilenc éve szolgálta a települést. Társadalmi alpolgármesterként összetettebb lesz a feladata, mire kell elsősorban fókuszálnia?

Köszönöm a gratulációt. A tanácsnoki feladataim megmaradtak, a közbeszerzések koordinálásával kapcsolatban. Plusz feladatom az intézmények és az önkormányzat kft-ék feladatainak és folyamataik segítése. Ez szinte eddig is így volt, csak most megbízást kaptam rá, mellette helyettesítési feladatot is kaptam. Ez azért fontos, mert Kistarcsát térségi vezető pozícióba szeretnénk emelni. Sok új kihívást és feladatot jelent a polgármesternek, alpolgármesternek és a hivatalnak, ennek könnyítése is a feladatom. Felkérésem egy bizalmi, rátermettségi gesztus polgármester úr részéről, amit itt is köszönök. Megkaptam a feladataimat, de még finomhangolása várható, amint az új jegyzőnk hivatalába lép. A tiszteletdíjam tanácsnokként a bizottsági elnökök díjazásához volt igazítva, ez a társadalmi megbízatású alpolgármesterként is így marad.

 

A megnövekedett feladatai mellett meg tudja tartani a KÖFE Kft.-ben vállalt beosztását?

A társadalmi megbízású alpolgármester azt jelenti, hogy nem főállású. Nem teljes munkaidőt jelent. Polgármester úr kérésére tovább teljesítem a feladataimat KÖFE Kft. csapatában.

 

A legutóbbi négy választás abszolút győztese Kistarcsán a Fidesz-KDNP volt. Gondolom már kielemezték a legutóbbi eredményeket is – mi a siker magyarázata?

Nincs titok. Az emberek közt járva és élve meg kell hallgatni a gondjaikat és az észrevételeiket. Ezeket a legjobb tudásunk szerint kell megoldani. Ebben az új ciklusban is minden erőnkkel Kistarcsa fejlődésére fogunk koncentrálni, lobbizunk, dolgozunk a városért és készek vagyunk mindent megtenni, kompromisszumok nélkül.

 

Kistarcsán milyen fejlesztéseket lát reálisan megvalósíthatónak?

A csapatunk körzetekre lebontva, a városra összesítve is leírtuk terveinket. Oktalan ígérgetés nem jellemző ránk. Mindegyik megvalósíthatósága reális cél.

Egyszavas válaszok jutnak eszembe, szerintem mindenki érti és tudja a mögötte álló projektet: bölcsőde, iskola, utak – kerékpárút, múzeum – könyvtár, fejlődő kisváros.

 

Az 1. számú választókerületben az elmúlt időszakban nagyon jó kapcsolatot alakított ki a választókkal. Most a kapcsolattartást ki kell terjesztenie a település egészére. Alpolgármester úr ezt hogyan tervezi megvalósítani?

A jó kapcsolat megtartásáért tenni is kell, mert ez számomra nem csak munkakapcsolat. Három olyan beruházás is lesz jövőre az 1. sz körzetben, ami fontos igény a lakók részéről. Az Árpád utca aszfaltozása, edzőpark a Fenyvesligetben. A Főváros irányából érkező új kerékpárút is javarészt a körzetet érinti.

Kistarcsán születtem, itt is élek. Nincs olyan utca a településen, ahol legalább 2 -3 családot ne ismernék és ne ismernének személyesen, közvetlenül. Ez nem egy rossz arány, dolgomat úgy végzem, hogy ez az arány tovább javuljon.    

Polgár                                                                            

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése