:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Hiányzó házszámok!

Az ingatlanok házszámozásáról és a közterületek elnevezéséről szóló helyi rendelet határozza meg a közterületekhez csatlakozó ingatlanok megjelölésére vonatkozó előírásokat. /Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (II. 27.) számú rendelete/

A rendelet betartása a közterületi tájékozódás, illetőleg az ingatlant használó személyek elérhetősége érdekében szükséges.

Ezen felül a 2022. október-novemberben aktuális népszámlálás kapcsán az ingatlanok beazonosíthatósága kiemelten fontos a népszámlálók feladatainak megfelelő ellátásához.

Házszámtáblák elhelyezésének szabályai:

Az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlant az ingatlanra megállapított házszám szerinti házszámtáblával ellátni, és azt a közterületről jól látható módon elhelyezni. A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükséges cseréjéről, megrongálódása esetén pótlásáról és karbantartásáról a tulajdonos saját költségén köteles gondoskodni.

 

  • Építési telek esetében a házszámtáblát az utca felőli telekhatártól számított 1-3 méter távolság között a földbe szúrt 1,5 méter magas tartóoszlopon kell elhelyezni úgy, hogy az utcáról jól olvasható és látható legyen.
  • Saroktelek esetén a házszámtáblát azon az oldalon kell elhelyezni, amely közterületre az ingatlant számozták, függetlenül attól, hogy hol van az ingatlan főbejárata.
  • Többlakásos ingatlan esetében valamennyi lakáson, továbbá az ingatlan kerítésén, ennek hiányában tartószerkezeten kell a házszámot feltüntetni.
  • A házszámtábla az ingatlan sorszámán kívül tartalmazhatja a közterület rövidítés nélküli elnevezését is a szám előtt vagy fölött kiírva.
  • A megváltozott házszámok tábláit piros színű átlós áthúzással a tájékozódás zavartalansága érdekében az átszámozástól számított 2 évig az eredeti helyükön kell hagyni. Az új házszámtáblákat az áthúzott régi tábla alá vagy fölé kell felszerelni. A régi házszámtáblát az átszámozást követő 2 év elteltével az ingatlan tulajdonosának el kell távolítania.

Ezúton kérjük azon ingatlanok tulajdonosait, akik ezidáig a fentiek alapján nem helyeztek el házszámot, azok mihamarabb pótolják azt.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése