:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

Havi 40 ezer forint bölcsődei támogatást kaphatnak a munkába álló szülők

Havi 40 ezer forint támogatást kaphatnak augusztus 9-től azok a munkába visszatérő szülők, akik gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el – közölte a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-vel.

A kormány a munkahelyi, családi bölcsődei díjakhoz nyújtott anyagi támogatással segíti a családokat. Bodó Sándor elmondta: az a szülő részesülhet a támogatásban, aki húszhetesnél idősebb gyermeket nevel, olyan településen vagy kerületben él, ahol nincs bölcsődei ellátás, vagy az igénylők száma meghaladja a rendelkezésre álló férőhelyeket, emellett rendelkezik bankszámlával és Ügyfélkapu-hozzáféréssel. Egy szülő több gyermek után is részesülhet támogatásban. Amennyiben a gyermek elhelyezéséért fizetett díj kevesebb, mint havi 40 ezer forint, akkor a támogatás összege a bölcsődei havidíj összegével megegyező lesz, amennyiben pedig meghaladja azt, akkor csak a különbözetet kell a szülőknek fedezni.

A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár felé kell benyújtani elektronikus formában, a kincstár honlapján kifejezetten erre a programra létrehozott felületen keresztül augusztus 9-től. Ez az eljárás biztosítja a gyors, kényelmes és egyszerű ügyintézést - szögezte le az államtitkár.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése