:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Fontos tájékoztatás lakás rendeltetési egység szám igazolás ügyében

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy módosult az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022 (VII. 21.) Korm.rendelet, így kedvezőbbek lettek a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó szabályok feltételei.

A rendelet módosítását követően kibővül azon kedvezményezettek köre akik élhetnek a kedvezményes gázár támogatással.

Mindezek értelmében a hatósági bizonyítvány kiállítása során 2023. január 10. napjától már nem kell figyelembe venni az önálló rendeltetési egységek önálló bejáratára, valamint a lakások műszaki megosztására vonatkozó követelményeket, amennyiben a lakások a jogszabályban foglalt egyéb követelményeknek eleget tesznek.

Fentiek alapján azon ingatlanok esetében is megadható a 2-4 lakás rendeltetési egységre vonatkozó hatósági bizonyítvány, melyeknél a lakások egybe nyílnak. Nem szükséges pl. a fizikailag teljesen elkülönített/leválasztott lépcsőfeljáró. Az nyílhat akár a lenti lakás nappalijából vagy közös előteréből is.

Fontos kiemelni azonban, hogy az OTÉK 105. §-ban foglalt lakás feltételeinek továbbra is meg kell felelnie külön-külön minden lakásnak.

Így minden lakásban kell, hogy legyen külön konyha, WC, fürdőszoba. A 30 m2-t meghaladó hasznos alapterületű lakás legalább egy lakószobája hasznos alapterületének legalább 16 m2-nek kell lennie.

Azon lakosok melyek kérelme korábban visszautasításra került azon indokkal, hogy „az egyik lakás olyan közös helységéből indul, mely akadályozza a másik lakás önálló rendeltetési egységként történő rendeltetésszerű használhatóságát” kérelmüket újra beadhatják.

A kérelmeket a Polgármesteri Hivatal recepcióján illetve postán és ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. A kérelem a Hivatal honlapjáról (www.kistarcsa.hu) letölthető valamint a recepción is átvehető.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése