:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

FOLYTATÓDIK A NÉPSZÁMLÁLÁS 

 Rendőrségi ajánlás, hogy ne váljanak trükkös csalók áldozatává. 

Október 20. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki az online népszámlálási kérdőívet.  Fontos tudni, hogy az összeíró időszakban az embereknek nem kell beengedniük a számlálóbiztost az ingatlanjaikba, mert az interjú az utcán, vagy a lépcsőházban, illetve egyéb közösségi helyiségben is lebonyolítható. 

 Ne feledjék! A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes irataikat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat. 

 Annak érdekében, hogy ne váljanak trükkös lopás, vagy csalás áldozatává, legyenek körültekintőek. Kérhetnek tájékoztatást a számlálóbiztosról a Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143 számán. Itt a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát. 

 Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, hívják az ingyenes 112-es segélyhívó számot. 

Kérjük, hogy a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható adatokat - mint például elkövető vagy elkövetők száma, személyleírása, az általuk használt gépjármű, vagy az ingatlanból történő távozásuk iránya - a lehetőségekhez képest pontosan adják át a rendőrség számára. 

ORFK Kommunikációs Szolgálat
Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése