:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

Kis befektetés - hatalmas vagyon! Csalások a Neten!

A csali: kis befektetés – hatalmas vagyon

A csali: kis befektetés – hatalmas vagyon

€ A gyanútlan felhasználó általában Facebook hirdetés, vagy böngészés közben akad a csaló hirdetésre, cikkekre, amelyek minden esetben nagy hozamú befektetésekről szólnak. Az áldozat regisztrál az oldalon, ahol megadja e-mail címét és telefonszámát, majd a Dakken Groupos csalók e-mailen és/vagy telefonon keresztül felveszik vele a kapcsolatot.
pl.: thomas.frank[@]dakkengroup[.]com

€ A csalók tört magyarsággal, részben magyarul, részben angolul beszélnek telefonon. A felhasználót először a dakkengroup[.]com weboldalra navigálják, és bitcoin befektetésekkel foglalkozó oldalak segítségével, tőzsdei adatokra hivatkozva, nagy hozamú befektetési lehetőségekkel győzik meg a felhasználót.

€ A következő lépésben a csalók egy olyan programot töltetnek le az áldozattal ─ számítógépekre általában a TeamViewert, mobil készülékekre pedig legtöbbször az AnyDesket ─ amivel azután távolról hozzá tudnak férni az áldozat eszközéhez. Az áldozat hozzájárulásával így tudnak levonni kisebb, nagyobb összegeket a számlájáról. Megszerezhetnek személyes adatokat, banki adatokat.

Javaslatok:
Amennyiben fenti vagy hasonló hirdetésbe botlunk, hagyjuk figyelmen kívül! Ne adjunk hozzáférést idegen személy/ek/nek a gépünkhöz, illetve ne töltsünk le ismeretlen programot a gépünkre!
Azonnal keltsen gyanút, ha egy ügyintéző bármilyen témában:
- egy program letöltésére kér minket;
- ha sürgetőleg lép fel;
- ha egy „kihagyhatatlan ajánlattal” keres meg bennünket!

Ha mégis megtörtént a baj, tegyen feljelentést a rendőrségen, és azonnal zároltassa a számláját!

PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése