:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Energiatakarékossági intézkedések Kistarcsán

Kistarcsa Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. október 26-i ülésén elfogadta az Energia Veszélyhelyzeti Intézkedési Tervet, mely a többek között a következő intézkedéseket tartalmazza.

Kistarcsa Város Önkormányzata a kiszámítható és biztonságos költségvetési gazdálkodás érdekében minden évben idő előtti közbeszerzésekhez csatlakozva igyekszik az energia igényt a legoptimálisabb árakon beszerezni.

Az idei évben pályázatot nyújtottunk be többek közt az Egészségház fejlesztése érdekében is. Az önkormányzat egyéb beruházásai esetében is cél az energiahatékonyság maximalizálása, ezért a 2023-ban elkészülő Bölcsőde bővítés során korszerű napelemes és akkumulátorrendszer kiépítése valósul meg, valamint a helyi általános iskola épületrészének energetikai korszerűsítése is létrejön. A zarándokház-vezető képző központ ingatlan tényleges használatbavételét 2023. tavaszára halasztjuk a fűtési költségek minimalizálása érdekében.

Az Önkormányzat által fenntartott valamennyi intézmény és gazdasági társaság által használt épület tekintetében „hőfokprotokoll” kerül előírásra, épületekre vonatkozóan külön-külön meghatározásra kerüljenek a megengedett legmagasabb hőmérsékletek az országos előírások figyelembevételével. Az önkormányzat számára elsődleges és legfontosabb szempont a gyermekek egészségének megőrzése, így a gyermeknevelési intézményekben ennek figyelembevételével kerültek meghatározásra a hőmérsékleti szabályok. A Kistarcsai Tipegő Bölcsőde nevelési helyiségei legfeljebb 21 °C-ra, fürdő- és öltöző helyiségei legfeljebb 23 °C-ra, egyéb helyiségei legfeljebb 20 °C-ra fűthetők. A Kistarcsai Gesztenyés Óvodában és Tölgyfa Tagóvodában a nevelési helyiségek, mosdó, öltöző legfeljebb 21 °C-ra, kiszolgáló helyiségek legfeljebb 18 °C-ra, egyéb helyiség legfeljebb 20 °C -ra fűthető.

Az energiafelhasználás csökkentése érdekében programmal szabályozható termoszelepek kerülnek beszerelése az ezzel nem rendelkező radiátorokon, hűtő-fűtő klíma kerül az Egészségház gyermekorvosi rendelőbe és a KÖFE Kft. irodai helyiségeibe is – az idei évben az ilyen berendezések beszerelése megtörtént már a Polgármesteri Hivatal és a Csigaház épületében -, a kazán cseréje történik a Civilház régi épületrészén, és az Egészségházban. Kicseréljük az Alapszolgáltatási Központ még ki nem cserélt külső nyílászáróit és a Civilház régi épületrészén lévő nyílászárókat. Több intézményben a világító testek LED égőre cserélése történik meg.

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése