:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Beszámoló a 2023. évi közmeghallgatásról

2023. november 9-én tartotta Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete az évente megrendezett közmeghallgatást, mely ez alkalommal a település közlekedési rendjének tervezett felülvizsgálatához kapcsolódóan lakossági fórummal is kiegészült. 

Juhász István polgármester prezentációjában részletesen beszámolt az elmúlt egy évben megvalósult beruházásokról, fejlesztésekről. Bemutatta a folyamatban lévő nagyobb volumenű projekteket, mint például a Kistarcsai Egészségház tervezett bővítése és infrastruktúra fejlesztése, az Eperjesi út felújítása, a helyi kerékpáros infrastruktúra bővítése. Részletesen bemutatásra került a 2023. évi közbiztonsági és bűnmegelőzési program is, melyről a polgármester elmondta, hogy már szinte az összes pontja megvalósult, a program sikeresnek mondható. Az összefoglalásból kiderült, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok milyen feladatokat láttak el az utóbbi egy évben és a hagyományos városi rendezvények is egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. 

A közel egy órás beszámolót követően a polgármester először az írásban előre leadott kérdésekre válaszolt azoknak, akik személyesen is részt vettek az eseményen, majd a jelenlévők szóban is feltehették kérdéseiket, melyekre azonnal választ is kaptak. A kérdések jelentős része a város forgalmi rendjének módosítási javaslataira irányult, hiszen a közmeghallgatást követően lakossági fórum is meghirdetésre került 19.30-tól. Sok kérdés hangzott el az Aradi utca forgalmi rendjére vonatkozóan, de a Simándy József és a Burillák Mihály utcák közlekedése is szóba került. Valamint érkezett kérdés a H8 HÉV megállóhelyeihez és a kistarcsai McDonalds’ megközelítéséhez kapcsolódóan is.

A közmeghallgatást követően tartott lakossági fórumon először bemutatásra kerültek a 2019 óta Kistarcsa forgalmi rendjében lakossági javaslatra megvalósult módosítások, valamint a forgalmi rend módosítására irányuló azon lakossági jelzések, melyek a hamarosan induló forgalmi rend felülvizsgálatakor, közlekedési mérnök bevonásával kerülnek elemzésre, ezután a jelenlévők ismét szóban kérdezhettek. A forgalmi rend módosítására érkezett javaslatok összessége a felülvizsgálat tárgyát képzi, amennyiben a vizsgálat eredménye szerint javasolt a szóban forgó területeken a forgalmi rend módosítása, annak bevezetése a felülvizsgálat után valósulhat meg.   

A Közmeghallgatáson bemutatott prezentációkat a csatolmányból tudják letölteni. Az eseményen a Régió Plusz TV és a SzilasTV is felvételt rögzített, melyről hamarosan riportot is láthatnak.

Régió Plusz TV felvétele:
https://www.youtube.com/watch?v=G9yUN9PaGA8

 

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése