:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Átadták a kistarcsai zarándokvezető-képző központot

A Mária Út – Közép-Európa Zarándokútja – kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet. A teljes hossza mintegy 1400 km és mintegy 400 települést kapcsol össze. A nyugat-keleti és észak-déli szakaszok a leágazásokkal együtt közel 50 települést érintenek Pest vármegyében. A zarándokút, illetve a zarándokturizmus különleges lehetőséget teremt a közösségek számára. Hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez, az emberek közötti kapcsolatok és a helyi, térségi identitás erősítéséhez. A települések egyenként és együtt is erősebbek lehetnek a zarándokturizmus fejlődésével. A kevésbé látogatott, és viszonylag elzárt települések bekapcsolásával – a vidéki térségek feltárásával – a Mária Út egyedülálló missziót tölthet be.

kep1.jpg

A beruházás hatására több új funkció is megjelenik a Mária út Pest megyei szakaszán, helyben a zarándokvezető és turistavezető képzés mellett lehetőség nyílik többek között a helyi civil szervezetek rendezvényeinek megtartására és kiállítási lehetőség is biztosított lesz a helyi művészek számára. Az épületben közösségi és rendezvényterek is kialakításra kerültek: egy 65 m2-es előadóterem, a 40 m2-es nagy oktatóterem és egy 15 m2-es kisterem is.  

A kistarcsai zarándokvezető és turistavezető-képző központ épületének ünnepélyes átadója 2023. november 13-án délelőtt került megrendezésre. Az eseményen jelen volt többek között Vécsey László országgyűlési képviselő, Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke, Dr. Szabó Tamás, a Mária út Közhasznú Egyesület elnöke, Solymosi Sándor és Zsiák Péter alpolgármesterek, Uvacsek Csaba és Zsiák Balázs képviselők is.

dsc_2448_masolat.jpg

Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke, Dr. Szabó Tamás, a Mária út Közhasznú Egyesület elnöke, Vécsey László, országgyűlési képviselő és Solymosi Sándor, Kistarcsa Város alpolgármestere hivatalosan átadják az épületet

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az épületet, a ceremónia után az érdeklődők megtekintették a központ épületét, ahol Herbély Istvánné, Kistarcsa Város Díszpolgárának festményei is kiállításra kerültek.

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése