:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

8000 Ft-ra bírságolhatják a BKK-ellenőrök Budapesten azokat, akiken nincs maszk

Ingázók, piacozók, budapesti kulturális intézményekbe járók figyelem!

Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy ha azt szabálytalanul hordja - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

A Fővárosi Operatív Törzs ülése után szigorító intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat a járvány megfékezéséért. A szociális intézményekben elrendelt látogatási és kijárási tilalom mellett a kulturális intézmények védelmét is megerősítették - áll a közleményben.

A Fővárosi Önkormányzat növeli saját tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban, valamint

ELRENDELI A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉST A PIACOKON, A FŐVÁROSI FENNTARTÁSÚ KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEKBEN, A MÚZEUMOKBAN, A KÖNYVTÁRAKBAN, A LEVÉLTÁRBAN, A MOZIKBAN, A SZÍNHÁZAKBAN, A FŐVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN, VALAMINT A FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT ZÁRT HELYISÉGEIBEN.

A Fővárosi Önkormányzat elrendelte azt is, hogy mostantól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasokat az utazásból történő kizárás mellett 8000 forintra büntethetik a BKK ellenőrei.

MTI

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése