:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

2022. június 17-én folytatódik a félbeszakadt szúnyogirtás

2022.06.17. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a tegnapi napon végzett szúnyogirtás az időjárási körülmények miatt félbeszakadt, azt a mai napon 2022. június 17-én, pénteken napnyugtakor folytatják.

Az időjárás előrejelzések figyelembevételével, a legközelebbi szakmailag alkalmas időpont 2022. június 16. csütörtök.

Fentiek alapján a szúnyogirtást előreláthatólag 2022. június 16-án csütörtökön este végzik.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény max. 0,6 liter/hektár mennyiségben kerül kijuttatásra, mely a melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A vegyszer a MÉHEKRE VESZÉLYES!

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Kérem fentiekről szíveskedjenek tájékoztatni helyi rokonaikat, szomszédaikat, ismerőseiket, hogy a kistarcsai lakosság minél szélesebb körben értesülhessen.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése