:: 
Nyitólap

Tilos a zöldhulladék égetés!

A vészhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII.2.) Korm. rendelet 1.§ szerint „ A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény rendelkezéseitől eltérően 2021. január 1-jétől a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig a települési önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozik a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása”

Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2006. (II.16.) számú helyi rendelete alapján 2020. április óta a „lakosság és a levegő tisztaságának védelme érdekében - kiemelten a Covid-19 helyzetre való tekintettel - az avar- és kerti hulladék égetése a település egész területén tilos!”

A fenti jogszabályi rendelkezések megszegőivel szemben az elsőfokú tűzvédelmi hatóság a tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozó kötelező élet- és balesetbiztosításról szóló 259/2011. (XII.7.) Korm. rendelet alapján 10.000.- forinttól 3.000.000.- forint összegű tűzvédelmi bírságot szabhat ki.

Városunkban a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. és a DTKH Nonprofit Kft látja el a jogszabályok által előírt hulladékgazdálkodási feladatokat, így a zöldhulladék elszállítását is, amit április 1. és november 30. között végeznek.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése