Tájékoztatás az ebek kötelező veszettség elleni oltásáról és nyilvántartásáról

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ebek éves kötelező veszettség elleni védőoltását  engedélyezett állategészségügyi szolgáltató magánállatorvosi rendelőkben, vagy az állatorvos házhoz történő kihívásával tudják beadatni a kistarcsai lakososok kedvenceik részére.

Városunkban két magánrendelő működik, melyek az alábbi időpontokban

2143 Kistarcsa, Malom u. 2. szám      tel: 06-28 506-265
hétfő – péntek:    17.00 – 21.00  óráig
szombat    :    08.00 – 09-00  óráig
vasárnap    :    19.00 – 20.00  óráig

dr. Rédling Tibor állatorvos 2143 Kistarcsa, Váci Mihály u. 2. szám    tel: 06-30 966 8415
hétfő: 18.00 – 20.00  óráig
szerda: 18.00 – 20.00  óráig
péntek: 18.00 – 20.00  óráig

várják a kutyákat és gazdáikat.

A veszettség elleni védekezés feltételeként kötelező az ebek évenkénti veszettség elleni immunizálása, és ezzel egyidejűleg az eb széles spektrumú féreghajtó szerrel való kezelése. Az eb testsúlyának arányában 10 kg/1 db tabletta szükséges.

Aki az állatbetegségek elleni védekezést elmulasztja, vagyis a kutyáját nem oltatja be, 45.000,-Ft állatvédelmi bírságra számíthat.

A transzponderrel (mikrochippel) már korábban megjelölt, de az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a magánállatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. Az adatbázisba történő regisztráció díja állatonként 200,- Ft, a regisztrált eb adatának megváltozása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

A transzponderrel megjelölt eb tartójának megváltozása esetén az új tartó az adatváltozást, a transzponderrel megjelölt eb tartási helyének megváltozása, vagy az állat elpusztulása esetén pedig az eb tartója az adatváltozást 8 napon belül köteles a magánállatorvossal az adatbázisban regisztráltatni.

Az eb transzponderrel történő jelölésének betartását a jegyző, továbbá a járási állategészségügyi hivatal ellenőrzi. Az állatorvos az eb vizsgálata, kezelése előtt köteles ellenőrizni, hogy az állat transzponderrel jelölt-e. Amennyiben az állat nem rendelkezik transzponderrel, azt az állatorvos és a jegyző egyaránt köteles jelezni a járási állategészségügyi hivatal felé. Az állat transzponderrel történő megjelöltetésének elmulasztása 45.000,- Ft állatvédelmi bírságot von maga után.

A fent leírtak figyelembe vételével kérjük a felelősségteljes állattartást, valamint a vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartását.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése