:: 
Nyitólap » Település » Fejlesztés » Pályázatok

Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Kistarcsán

 


Kedvezményezett neve: Kistarcsa Város Önkormányzata
A projekt címe: Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Kistarcsán
A szerződött támogatás összege: 96 200 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
Projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2015.05.29.
A projekt azonosító száma: KEOP-5.5.0/K/14-2014-0025

Projekt tartalma:
Kistarcsa Város, a többi magyarországi településhez hasonlóan, minden évben jelentős összegeket költ el a kötelező közvilágítás üzemben tartására és karbantartására.  A város közvilágítási hálózata java részt még ma is hagyományos fényforrásokkal rendelkező lámpatestekkel üzemel.

A közvilágítás fejlesztésével a cél, hogy egy előírásoknak megfelelő, üzembiztonság szempontjából is magasabb hatékonyságú közvilágítású hálózattal rendelkezzen a város, illetve ezzel a szabály szerint előírt megvilágítási értéket útkategóriánként biztosítsa. A másik fontos tényező a közvilágítás korszerűsítési beruházással kapcsolatban, hogy a város közvilágítási hálózata energiatakarékos lámpatestekkel üzemeljen, ezáltal jelentősen csökkentve az önkormányzat közvilágítással kapcsolatos költségtételeit. A projekt során tervezett "LED technológiával üzemelő" régieket kiváltó új lámpatestekkel a fentebb említett célok teljes mértékben megvalósíthatóak.

A projekt megvalósításával Kistarcsa Város az eredeti és jelenlegi állapothoz képest egy éves szinten mintegy 50.092,7 kWh áramot tud majd várhatóan megtakarítani. Ez várhatóan 7.194.033 Ft/év megtakarítást fog eredményezni, mely összeget az önkormányzat más fejlesztésekre tud fordítani.

A projekt kivitelezése 2015.04.13-án megkezdődött.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése