:: 
Nyitólap » Település » Fejlesztés » Pályázatok

Kistarcsai Tipegő Bölcsőde építése

Sajtóközlemény

2020 | 10 | 29

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

Kistarcsa Város Önkormányzata az Európai Unió által támogatott Széchenyi 2020, Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program, VEKOP-6.1.1-15-PT1-2016-00061 azonosítószámú pályázatán 515 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, melyhez 110,39 millió Ft saját forrás biztosítását követően megvalósult a Kistarcsai Tipegő Bölcsőde építése.

 

Kistarcsa, Eperjesi út 1/A. címen létesülő Kistarcsai Tipegő Bölcsőde új intézményként, önálló főzőkonyhával és játszóudvarral létesült. Kistarcsa Város Önkormányzata a projekt során 2 bölcsődei gondozási egységet (48 férőhely) és 16 új munkahelyet hozott létre.

Az intézmény két egységből áll, melynek összes hasznos alapterülete 944 m2. Beleértendő 2 gondozási egység, főzőkonyha, valamint kiszolgáló helyiségek.

A projektben 3004 m2 udvarfejlesztés valósult meg, mely a játszóudvarok és a parkolók (1 db akadálymentes parkoló és 11 db normál parkoló) építését foglalja magában.

Az épület korszerű építőanyag felhasználásával alacsony energia igényű („CC” energetikai besorolású). Megjelenésében egy esztétikus, részben kétszintes, magastetős, akadálymentesített épület keletkezett, amely az épített környezetet kedvezően befolyásolja. A későbbiekben a bölcsőde további egy gondozási egységgel (24 férőhely) bővíthető.

A bölcsőde kialakításával elérhetővé vált a városban a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátása, ezáltal a projekt közvetve hozzájárul a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növeléséhez.

A projekt megvalósításában résztvevők: Kistarcsa Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett, Pest Megyei Településfejlesztési Nonprofit Kft, mint projektmenedzsment és a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok, mint Irányító Hatóság.

A kivitelező cég (MiraBer Bt) az építést 2020. július 15. napján készre jelentette, a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárást 2020. július 24-én megtörtént.

 

További információ kérhető:

Kistarcsa Város Önkormányzata

Cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.

Telefon: +36-28 470-711

E-mail: hivatal@kistarcsa.hu

Honlap: www.kistarcsa.hu

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése