:: 
Nyitólap » Település » Kikapcsolódás » Sportolási lehetőségek, játszóterek

Kistarcsai Kerékpáros Egyesület

Az egyesület legfontosabb adatai:
  • egyesület neve: Kistarcsai Kerékpáros Egyesület
  • címe: 2143 Kistarcsa Széchényi út 33.
  • Elnök: Szőke Viktor
  • Alelnök: Jakab Roland
  • elérhetőségek:

Az egyesület története:

Egyesületünk tagjai 1993 tavaszán kezdték szervezni Kistarcsán és szűk környezetében a kerékpáros, elsődlegesen a mountain bike szakágat kedvelők rendszeres sporttevékenységét. Ez azért szakosodott ilyen irányba, mert Kistarcsán ebben az időben már nagy hírnévvel és kitűnő eredményekkel működött a Kistarcsai Úszó és Triatlon Klub.

A kezdetekben hivatalos bejegyzés nélkül, baráti körként működtünk, majd 1995. októberében megtartottuk az alakuló ülést. Itt a tagok meghatározták az egyesület alapszabályát és Kemecsei Sándor helyi kerékpárszerelő-mester önzetlen segítségét elismerve felvette a KS Kistarcsai Kerékpáros Egyesület nevet. Elnöknek Kemecsei Sándort választottuk meg, mivel a tagság jó része fiatalkorú volt még ekkor. Így 1995-óta bíróságon bejegyzett civil sportszervezetként, 1998-tól
 közhasznú szervezetként működünk.

1995-96-ban megszülettek első országos eredményeink.

Az évek során Egyesületünk olyan szakmai elismerésre tett szert a mountain bike sportban, hogy több hazai nagy hírnévvel rendelkező sportolót vonzott magához. Több környékbeli és messzebbi településről tudhatunk magunknak tagokat. Ilyen település Nagytarcsa, Kerepes, Isaszeg, Gödöllő, Budapest, Szerencs.

A 2005-ig bezáruló időszakot az egyesület életében a versenysport jellemezte és háttérbe szorult a tömegsport. Ez persze csak a tagság összetételét és sportolási szokásait jellemzi. Minden hazai versenyen képviselte magát az Egyesület és szinte nem volt olyan hazai rangos esemény ahol kistarcsai ne állt volna dobogóra.

Az Egyesület több szabadidős rendezvényt bonyolított le ebben az időszakban is.

Visszatérő rendezvények: Saját rendezésű versenyünk a Cross-Tarcsa Kupa mountain-bike verseny, amelyet a Kerepesi erdőben rendezünk meg hosszú évek óta. A rendezvény sikeres és elismert sportesemény, amelyet minden évben várnak a gyerekek és a fiatalok, a résztvevők. A Kistarcsai Napok rendezvény-sorozaton szinte az első rendezvények óta jelen vagyunk, a nagyközönség részére triál, dirt bemutatót tartunk, amely minden évben nagy sikert arat.

2005-től 2007 tavaszáig szervezetünk átalakuláson ment keresztül. A 12 éves működés során a megváltozott igényeknek megfelelően nyitottunk a szabadidősport irányába és nagy hangsúlyt fektetünk a szabadidő-sportolásra szomjazó fiatalok lekötésére. Tagjaink tábora fokozatosan bővül a fiatal nemzedék soraiból és egyre több helyen szerepelünk szabadidős programjainkkal. Rendezvényünkkel fel kívántuk hívni a figyelmet arra, hogy hétköznap, délutáni időben is lehet kiadósan biciklizni, mozogni és a természetben lenni. 2008-2009 óta egyesületünkbe egyre jobban előtérbe került a bmx kerékpározási forma, ez a mai napig is éli virágkorát.

Csoportok, szakosztályok:

  • Bmx
  • Mtb

Sportolók száma:

  • 40-50 fő

Programok:
Különböző saját rendezésű sportesemények, együttműködés az önkormányzattal Kistarcsa szebbé, jobbá tételéhez.

Kapcsolat:
www.kistarcsaike.hu

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése