:: 
Nyitólap » Település » Fejlesztés » Pályázatok

Kistarcsa Város Intézményeinek energiahatékonysági projektje

  Kistarcsa, Eperjesi út 1
  Kistarcsa, Batthyány utca 4./A
 

Kistarcsa Város Önkormányzata a (1.) Polgármesteri Hivatal, 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. hrsz.: 1697, (2.) Egészségház, 2143 Kistarcsa, Batthyány utca 6./A hrsz.: 1237/8 és (4.) Óvoda, 2143 Kistarcsa, Eperjesi út 1. hrsz.: 3144/25 intézményein napelemes kiserőmű telepítését valósította meg. A beruházási helyszínek tetőfelületei alkalmasak voltak napelemes kiserőmű fogadására. A projekt megvalósulása példaként szolgálhat más magán vagy önkormányzati beruházók előtt, hogy a napenergia hasznosítás nem csupán álom, hanem realitás. A napelemes kiserőmű várhatóan évente 53 272 kWh villamos energiát termel melyből az inverterek önfogyasztása után ténylegesen 53 244kW/év mennyiség hasznosítható. A hasznosítható villamos energia mennyisége a beruházónál elsősorban, mint "rezsi" megtakarítás jelentkezik, de nagyobb léptékben gondolkodva ez a megtakarítás hozzájárul a hagyományos erőműveknél felhasználásra kerülő energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez.

Összesen 200 db Schutten Solar STP-6 250 WP egységteljesítésű napelem kerül telepítésre az intézmények (Gesztenyés óvoda, Egészségház és a Polgármesteri Hivatal) tetőfelületén, ami így 50 kWp névleges teljesítményű napelemes kiserőműnek felel meg. A napelemek által megtermelt egyenáramot inverterek alakítják kisfeszültségű váltóárammá, mely közvetlenül az adott beruházási helyszín fogyasztói hálózatába kerül betáplálásra.

A hasznosítható villamos energia mennyisége a beruházónál elsősorban, mint „rezsi” megtakarítás jelentkezik, de nagyobb léptékben gondolkodva ez a megtakarítás hozzájárul a hagyományos erőműveknél felhasználásra kerülő energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez, ami egyben az ország ÜHG kibocsájtásának mérsékléséhez is vezet.

A projekt elszámolható összköltsége 47.815.500.- Ft, az igényelt támogatás összege  47.815.500.- Ft melynek mértéke 100 %.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése