:: 
Nyitólap » Település » Fejlesztés » Pályázatok

Kerékpárút létesítése Kistarcsán a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése céljából

Sajtóközlemény

Kistarcsa Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által kiírt, a „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című, PM_KEREKPARUT_2018/29 azonosítószámú pályázatán 129,86 millió Ft vissza nem térítendő, 95%-os intenzitású támogatásban részesült.

A támogatás forrása: a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és a Pest megye Településfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

Támogató: Pénzügyminisztérium

Megvalósítás helye: 2143 Kistarcsa, Szabadság út, valamint a Raktár körút

A projekt célja Kistarcsa, Szabadság út mentén közös gyalog- és kerékpárút megépítése Kistarcsa, Kórház HÉV megállótól az Eperjesi útig, valamint önálló kerékpárút és a közút burkolatán folytatódó kerékpáros nyomvonal kiépítése Kistarcsa, Kórház HÉV megállótól a Raktár krt. mentén.

A projekt további célja Kistarcsa Kórház HÉV megálló aluljárójában le- és felvezető lépcsőkön tolósín kiépítése, valamint a város forgalomvonzó létesítményeinek környezetében 200 db kerékpártároló kihelyezése.

A fejlesztés eredményeként növekszik a kerékpárral megtett utazások száma, csökkentve ezzel a gépjármű-forgalom okozta környezeti terhelést. A fejlesztés által a települési közszolgáltatások és az érintett útszakaszok melletti gazdasági szereplők elérhetősége javul, elősegítve ezzel további fejlődésüket. A projekt megvalósulásával többletértékként biztonságos kerékpárutak, akadálymentesített aluljáró, a város több pontján kerékpártárolók és új zöldfelületek keletkeznek.

A kivitelezés kezdése: 2020. május

A kivitelezést végző vállalkozó: GRILGÉP Kft

A kivitelezés tervezett befejezése: 2020. július

 

További információ kérhető:

Kistarcsa Város Önkormányzata

Cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.

Telefon: +36-28 470-711

E-mail: hivatal@kistarcsa.hu

Honlap: www.kistarcsa.hu

pu.jpgpu2.jpgpu3.jpg

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése