Rendőrségi felhívás

A TRAGÉDIÁK MEGELŐZHETŐK!

 

Éjszakánként továbbra is fagypont alatti hőmérséklet várható, mely komoly próba elé állítja az utcán , vagy a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő, idős embereket.

A hideg beköszöntével a rendőrség - ahogyan eddig is - kiemelt figyelmet fordít a közterületek élőket, nehéz sorsúakat fenyegető veszélyhelyzetere, azok elhárítására, és továbbra sem feledkezik el a lakásukban, házukban fűteni nem tudó, főleg egyedül élő, idős emberekről.

Védelmük érdekében a rendőrség a jelzőrendszer részeként a társszervekkel  - mentőszolgálatok, katasztrófavédelem, a megyei és települési önkormányzatok, jegyzők és polgármesterek - felhasznál minden rendelkezésre álló eszközt, és együttműködik a közszolgáltatást végző szervekkel és civil szervezetekkel.

Az állami intézményeken, a civil szervezeteken túl a hétköznapi embereknek is nagy szerepük lehet a kihűléses halálesetek megelőzésében!

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, aki tud olyan emberről, aki a zord időjárási körülmények miatt veszélybe került, akit a kihűlés fenyeget, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívón, vagy jelezze a lakóhelye szerinti önkormányzatnál!

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése