:: 
Nyitólap » Település » Magunkról » Híres szülötteink, díjazottaink

2011-ben kiosztott oklevelek és címek

Ketten kaptak „Díszoklevelet”. Először Dr. Poór Zsuzsanna fogorvosnak gratulált Solymosi Sándor. A nyugdíjas fogorvos 1967-ben kezdett el dolgozni a régi Egészségházban. Az önkormányzat alkalmazásában közalkalmazottként 2004-ig dolgozott. Ezután egyéni vállalkozó lett, de ugyanolyan lelkiismeretesen folytatta munkáját. 2009-ben a fogorvosi rendelő új, modern helyet kapott a megújult Egészségházban, ahol 2011 tavaszáig dolgozott. Egykori betegei és munkatársai szomorúan, de ugyanakkor megértéssel vették tudomásul, hogy 44 munkával töltött év után, nyugdíjba ment.

Szintén díszoklevelet kapott Havasi Ferencné, Bözsi néni, aki röviddel a rendszerváltás után hihetetlenül szívós munkával és példamutató ügyszeretettel létrehozta a „Kéknefelejcs” nyugdíjas kört. A kb. 35 fővel induló kör vezetőjeként nagy hozzáértéssel felújította a régi, hagyományos kistarcsai népviseletet. A hagyománytisztelete a viselet mellett az előző generációktól tanult népdalkincs felelevenítésére is kiterjedt, így a nyugdíjas klubon belül hamarosan kialakult a népdalkör is. A Szlovák Önkormányzat megalakításában is nagy szerepet játszott: rengeteg munkával és tanáccsal járult hozzá a kistarcsaiak magyar-szlovák identitásának megőrzéséhez. Súlyos betegsége az utóbbi időkben már nem teszi lehetővé a kulturális életben való aktív részvételét, de amit elindított, folytatásra talált, s ma is megkerülhetetlen alakja a város  hagyományőrző tevékenységének.

„A köz szolgálatáért” címet 2011-ben Tanács Józsefné kapta, aki Kistarcsán a Polgármesteri Hivatalban dolgozik már 35 éve. Az évek során sokat tanult, hogy ismeretei minél szélesebb körűek legyenek. Felbecsülhetetlen értékű a gyakorlati ismerete, emlékezete. Hivatali életútján lojalitása, hallgatag, segítőkész természete miatt tisztelték és becsülték.

„KistarcsaVárosért” címet idén a képviselő-testület Major Lászlónak ítélte oda, aki pályafutását a kistarcsai általános  iskolában kezdte, és azóta meghatározó egyénisége az iskolának és Kistarcsának. Bár nem kistarcsai születésű, mégis szívvel-lélekkel dolgozott a településért, mindig is érdekelte Kistarcsa múltja, jelene és jövője. Áldozatos, gyermekszerető pedagógus. Iskolai és városi ünnepélyeken rendszeresen fellép az iskola furulya zenekarával. A Kéknefelejcs Népdalkör vezetésével szerepet vállalt a helyi népdalok összegyűjtésében.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése