:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

II.Testvértelepülés tábor Kistarcsán

Az Attila Nyilai Egyesület idén második alkalommal rendezte meg Kistarcsa és erdélyi testvértelepülése, Torja részvételével táborát. Az elmúlt három évben a pandémia miatt nem tudtunk táboroztatni. Aztán az idei év elején nagy reményekkel, tervekkel és - egyesületünk anyagi lehetőségeihez képest - magas költségvetéssel kezdtünk szervezkedni.

Mindezt a ProFilii Alapítvány pályázati lehetőségével sikerült elérnünk. A kiírásban szerepelt, hogy „… hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyarlakta településeken élők vagy azok egy csoportja – kiemelten a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához, ...”. Soha vissza nem térő alkalom, gondoltuk és benyújtottuk a szükséges anyagot. Pályázatunk pozitív elbírálást kapott, megnyertük a költségvetés szinte 100%-át, így megkezdhettük a szervezést.

Az egyhetes tábort augusztus 17. és 23. között tartottuk. Fő bázisunk a Városi Sportközpontban volt, melyet ezúton is köszönünk a Kistarcsai Városi Művelődési és Sportközpontnak.

Ahogy visszagondolunk a 2019-es évre, akkor a kulturális vonalat vittük végig, az idei évben viszont igazi bulihangulat uralkodott a táborban. Sajnos néha az időjárás közbeszólt és improvizálnunk kellett, de mindig sikerrel módosítottunk a betervezett programon. Voltunk strandon, moziban, túráztunk Kistarcsa határában, festettünk pólót és bögrét, megtekintettük a mentőautógyárat. Augusztus 20-án pedig igazi fesztiválhangulatban mulattak a kistarcsai és torjai gyermekek és kísérőik. Aznap - a városi rendezvényen - kétszer is felléptek a torjai vendéggyermekek, amellyel emelték az államalapítás ünnepének közös értékét. Még szebb volt az ünnep, mivel a gyermekek fellépését saját településük polgármestere is személyesen láthatta, aki augusztus 20-án – csapatával együtt - a kistarcsai Kakasfőző Fesztiválon vett részt.

Az együtt töltött idő nagyon gyorsan elszaladt. Ismét fájó volt a búcsú, de reményeink szerint jövőre újra találkozunk. Ha minden a tervezettek szerint alakul, akkor 2023-ban Torja lát bennünket vendégül.

Úgy gondoljuk, hogy a tábor ismét elérte célját: az összetartozás érzése nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek közt is erősödött.

Köszönet és hála a támogatóknak, akik segítettek, hogy a tábor sikeresen megvalósulhasson!

Dőringerné Kovács Melinda

 

A cikk a Kistarcsai Híradó 2022. 8-9. számában is megjelent.

https://kistarcsa.hu/cikk/kistarcsai_hirado_-_2022._evfolyam

a_torjai_kuldottseg_es_a_vedeglatoik_az_augusztus_20-ki_unnepsegen_dsc_0237.jpg

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése